Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ”World Policy Conference”

01.10.2021

Γραφτηκε απο τον/την εκ του πατριαρχειου

patriarxis bartholomaios

Τη σπουδαιοτητα του διαλογου ωσ μεσου για την επιλυση των προβληματων επεσημανε η α.θ. Παναγιοτησ ο οικουμενικοσ πατριαρχησ κ.κ. Βαρθολομαιοσ, σημερα, παρασκευη, 1η οκτωβριου 2021, στην επισημη ομιλια του κατα την εναρξη των εργασιων τησ διεθνουσ συναντησεωσ “world policy conference”, που πραγματοποιειται στο abu dhabi.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή διεθνή ανησυχητική κατάσταση και έκανε έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε πολλές διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις του πρόσφατου παρελθόντος και τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών, καυτηριάζοντας έντονα τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία καθώς γνωρίζονται από παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται ότι Παναγιώτατος αφίχθη χθες στο Abu Dhabi, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Read the article on Romfea