Ahmet Davutoglu bezoekt famillie Jawad Marun

07.11.17

By De Moslimkrant

De voormalige Turkse minister-president, Ahmet Davutoglu, bracht gisteren, een bezoek aan de familie van de jonge Marokkaan Jawad Marun.

Jawad ging na de oproep van de Turkse president Erdogan om de pleinen op te gaan, de straat op in Istanbul, de stad waar hij al 7 jaar als vertaler werkte. Jawad kwam om het leven toen soldaten het vuur openden op de demonstranten.

Bij het bezoek van Davutoglu en zijn vrouw was ook de Turkse ambassadeur in Rabat Ethem Barkan Öz aanwezig. De Turkse delegatie, bracht ook een bezoek aan het graf van wijlen Jawad Marwan.

Davutoglu, die beschreven wordt als de architect van het internationale beleid van Turkije onder de heersende AK-partij, bezocht enkele bezienswaardigheden in Tanger met zijn vrouw. Hij kwam naar Tanger na het bijwonen van de tiende World Policy Conference dat in Marrakech plaats vond.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken riep eerder de 32-jarige Jawad Marun postuum uit tot 15-juli-martelaar en betaalde aan zijn familie een martelaarstegemoetkoming van ruim 24.000 EURO.