Club Romania, la World Policy Conference, Ediția Doha, Qatar

06.12.16

Club România a participat pentru al patrulea an consecutiv la World Policy Conference, una dintre cele mai importante conferințe internaționale dedicată problemelor guvernanței globale, care s-a desfășurat în perioada 20-22 noiembrie, la Doha, Qatar.
În acest an, pe agenda întâlnirii, la care au participat înalți reprezentanți de stat și de guvern, ambasadori, personalități din mediul cultural și universitar internațional, lideri din zona de business și financiar-economică, societate civilă și mass-media, s-au aflat teme precum: „Europa după Brexit”, „Rolul european și internațional al Turciei”, „Schimbările tehnologice și noul contract social”, „Uniunea Europeană-ce urmează?”, „Lumea după alegerile americane”, „Spațiul-marea aventură tehnologică”, Combaterea Terorismului, Noile schimbari in economia globala, Criza hidrocarburilor,.
Club România a fost reprezentat atât la sesiunile plenare cât și la workshop-uri. Acad. Daniel Dăianu, membru CA al BNR a participat la panelul „Finance and Economy”, în calitate de speaker, iar Daniela Lulache, CEO Nuclearelectrica a avut o intervenție în secțiunea „Energy and Climate”.
De asemenea, Marius Stoian, fondator Club România a luat parte la panelul „World Policy Conference-Young Leaders”, în pregătirea proiectului „WPC-Young Leaders-România” , pe care îl va coordona și care va debuta în ianuarie 2017. Acest proiect se va desfășura în colaborare cu Asociația Română a Băncilor (ARB).
Din delegația României au mai făcut parte Lucian Isar, economist, Remus Borza, presedinte EuroInsol Grup, Traian Halalai, presedinte Eximbank, acad. Eugen Simion, Gruia Stoica.