Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο «World Policy Conference»

03.10.2021


Εθνικός Κήρυξ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Saif bin Zayed Al Nahyan. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο Πατριαρχικός Διάκονος Βαρνάβας Γρηγοριάδης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τη σπουδαιότητα του διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, στην επίσημη ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συναντήσεως «World Policy Conference», που πραγματοποιείται στο Αμπου Ντάμπι.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή διεθνή ανησυχητική κατάσταση και έκανε έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση. Ακόμα, αναφέρθηκε σε πολλές διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις του πρόσφατου παρελθόντος και τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών, καυτηριάζοντας έντονα τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία καθώς γνωρίζονται από παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Παναγιώτατος αφίχθη στο Αμπου Ντάμπι έτυχε θερμής υποδοχής.


Εθνικός Κήρυξ

Από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan. ΦΩΤΟΓΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Read the article on The National Herald