Συνεχίζονται οι εργασίες του ”World Policy Conference”

11.12.2022

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, δεύτερη ημέρα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου του “World Policy Conference – For a Reasonably Open World” οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Dmytro Kuleba, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεών τους.

Το βράδυ παρετέθη το επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, στο οποίο κύριος ομιλητής ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Εξοχ. κ. Laurent Fabius, Πρόεδρος του COP21 και του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, ο οποίος μετά την εισαγωγική ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις των συνδαιτυμόνων.

Στο χθεσινό μεσημβρινό διάλειμμα η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο κατάλυμά του, το Ξενοδοχείο St. Regis, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Γρηγόριο και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Μιχάηλ του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίοι διακονούν στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι οποίοι συνγευμάτισαν με τον Παναγιώτατο.

Σήμερα, Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, οι συνεδρίες είναι αφιερωμένες σε θέματα πανδημίας, δημόσιας υγείας και τροφίμων, καθώς και στο θέμα της Μέσης Ανατολής.

Μεταξύ των ομιλητών είναι και η Εξοχ. Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των Εμιράτων κυρία Mariam Al Mheira, η οποία ανέφερε ότι η επόμενη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή (COP28) του έτους 2023 θα γίνει στην χώρα της.

Το Συνέδριο θα κλείσει απόψε με ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Α.Υ. Πρίγκηπος Faisal bin Farhan Al Saud.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου του Abu Dhabi.

Read the article on Romfea.